منطقه طلایی مدیریت
Golden situation management=People + Organization + environment
درباره وبلاگ
عظیم جعفری

فوق لیسانس مدیریت مالی حسابرس ارشد مالیات

نويسندگان

آنچه باید درباره محصولات استاندارد بدانید

 دست نگهدارید، همه چیز استاندارد نیست

دفتر آموزش و ترویج استاندارد

شکلات مناسب

شکلات فرآورده‌ای ا‌ست یکنواخت، که حاصل فرآیند کامل و صحیحی از مخلوط یک یا چند فرآورده از مغز دانه کاکائو شامل: خمیرکاکائو، پودر کاکائو، کره کاکائو، همراه با شکر یا بدون شکرو یا شیرین کننده های مجاز خوراکی، فرآورده‌های شیری و افزودنی‌ها می باشد.


انوع شکلات عبارتند از:شکلات سفید- شکلات مرکب- شکلات پرشده- شکلات بدون شکر

شکلات باید دارای رنگ طبیعی کاکائو بوده (به غیر از شکلات سفید که بواسطه ماهیت مواد تشکیل دهنده، سفید میباشد) و عاری از هرگونه رنگ غیر طبیعی باشد. دارای طعم و بوی طبیعی مربوط به نوع ترکیبات خود بوده و عاری از هرگونه بوی نا، بوی ماندگی و طعم تند مربوط به فساد روغن باشد وهیچ گونه مواد خارجی و حشرات مرده و یا زنده و همچنین بقایای حشرات و فضولات جوندگان و آلودگیهای قارچی در آن نباشد..شکلات باید دارای بافت همگن و یکنواخت بوده و در دمای 18-22 درجه سلسیوس براق، ترد و شکننده باشد. همچنین باید عاری از ماسیدگی سفید رنگ مربوط به شکوفه چربی و خاکستری رنگ مربوط به شکوفه شکر بوده و هنگام خوردن در دهان نماسد.

اطلاعات بیشتر در استاندارد ملی شماره608

کیک استاندارد

کیک نوعی شیرینی با بافت و نرمی‌مخصوص است که مواد اصلی آن آرد، روغن (به استثنای کیک اسفنجی)، شکر و تخم مرغ میباشد. سایر مواد اولیه کیک شامل: شیر(پاستوریزه، خشک و تغلیظ شده)، گلوکزمایع، شربت اینورت، نشاسته، گلوتن، کشمش، خرما، ملاس و سایر منوساکاریدهای خوراکی، دی‌پلی ساکاریدهای خوراکی، آرد سویای کم چرب، آرد تخم پنبه، ادویه های مناسب، نمک، انواع مغزدانه های خوراکی مانند (بادام، گردو، پسته و فندق)، کره، مارگارین، انواع مربا و انواع میوه‌های مناسب می‌باشد.

وضعیت ظاهری پوسته کیک باید دارای بافت و رنگ یکنواخت، بدون لک و در مورد کیکهای ساده به رنگ قهوه ای روشن و با طلائی و بدون تاول زدگی بوده و سفت و خشک و خرد نباشد.بافت کیک باید یکنواخت با دیواره‌های نازک و رنگ مشخص بوده و تغییرات شدت رنگ در آن زیاد نباشد.مزه و بوی کیک باید مطلوب و عادی بوده و فاقد مزه و بوی خارجی(غیر از کیک) باشد.

اطلاعات بیشتر در استاندارد ملی شماره2553

آدامس استاندارد

آدامس فرآورده ای است جویدنی که ماده اصلی آن صمغ پایه مصنوعی و یا صمغ طبیعی است و براساس نوع آن سایر مواد از جمله شکر و گلوگز مایع و یا شیرین کننده‌ها و مواد افزودنی مجاز، تحت شرایط بهداشتی به نسبت های مشخص، به آن افزوده می‌شود. بسته به نوع صمغ پایه مصرفی، آدامس به انواع جویدنی و بادکنکی دسته بندی می‌شود، که وجه تمایز در قابلیت باد شدن نوع بادکنکی است. همچنین هریک از انواع آدامس میتواند به صورت مغزدار یا پوشش دار نیز تولید شود.

هریک از انواع آدامس باید دارای عطر و طعم و رنگ مربوط به خود و عاری از هرگونه بو و طعم نامطلوب باشند. آدامس‌ها باید عاری ازهرگونه مواد خارجی بوده و دارای بافت یکنواخت و با قوام مناسب باشندو در شروع جویدن به نرمی‌و راحتی جویده شوند و به دندانها نچسبند، و حجم آن نیز مناسب باشد.آدامس‌های بادکنکی باید دارای خاصیت باد شدن مناسب بوده و هیچیک از انواع آدامس نباید به لفاف بسته‌بندی بچسبد.

برای بسته بندی اولیه آدامس باید از کاغذهای بهداشتی مومی، سلولزی، فویل آلومنیم دار، پلی پروپیلن، پلی اتیلن لایه دار و یا سایر مواد مجاز استفاده شود، بطوریکه از تغیرات کیفی فرآورده تازمان مصرف جلوگیری کند. چنانچه از مواد بسته‌بندی چاپ شده استفاده می‌شود سطح چاپ شده نباید در تماس با آدامس قرار گیرد و یا به سطح داخلی لایه نفوذ کتد.

اطلاعات بیشتر در استاندارد ملی شماره8 نوشابه های گاز دار

نوشابه گاز دار فرآورده ای است که از اختلاط آب، گاز کربنیک، مواد افزودنی مجاز خوراکی، شکر و یا سایر شیرین کننده‌ها تهیه می‌شود.انواع نوشابه های گازدار شامل: نوشابه های گازدار نوع کولا، نوشابه گازدار نوع طعم دار رنگی، نوشابه های گازدار نوع طعم دار بی رنگ، نوشابه های گازدار میوه‌ای، نوشابه های گازدار نوع بدون طعم و رنگ (سوداها)

مواد اولیه نوشابه های گاز دار عبارتست از:آب، شیرین کننده های طبیعی، شیرین کننده های مصنوعی، افزودنی های خوراکی، رنگ های خوراکی، طعم دهنده ها، اسیدی کننده‌ها، نگهدارنده ها،آنتی اکسیدان ها، ضد کف، ابری کننده، بافرها، مواد پایدار‌کننده و امولسیون کننده، ریز مغذی ها، عصاره.

محصول نهایی باید کاملا یکنواخت و عاری از هرگونه مواد معلق، رسوب و ذرات خارجی باشد.

نوشابه های گازدار میوه ای، می‌تواند حاوی قسمت های خوراکی میوه مانند گوشت میوه، پرک میوه، تکه های میوه، پوره، به صورت ته نشین و یا معلق باشد.فرآورده باید دارای طعم و بوی میوه، گیاه و طعم دهنده‌های خاص خود بوده و عاری از هرگونه بوهای خارجی و غیر طبیعی ترشیدگی و کپک زدگی باشد.

اطلاعات بیشتر در استاندارد ملی شماره1250

گلاب استاندارد

گلاب به حاصل تقطیر گلهای سرخ، گل سرخ محمدی، از تیره گل سرخیان تازه چیده شده با آب و آب و بخار که اسانس محلول در آب آن از محلول آبکی جدا شده است، اطلاق می‌گردد.

برای تهیه گلاب از گلبرگهای گل سرخ محمدی که تازه چیده شده باشد، استفاده می‌گردد.حمل ونقل گلهای سرخ در دمای 15 درجه سلسیوس مطلوب می‌باشد.

گلاب باید شفاف، روشن،زلال بدون لرد و رسوب بوده و دارای بوی مطبوع گل سرخ، طعم ویژه گل سرخ مایل به تلخی باشد و در آن مواد معدنی(نیترات- نیتریت- کلرو- سولفات) وجود نداشته باشد.

مخلوط کردن اسانس مصنوعی با آب به هر نسبت و عرضه آن بنام گلاب غیر مجاز بوده و تقلب محسوب می‌شود.

اطلاعات بیشتر در استاندارد ملی شماره5759

دوغ ساده استاندارد

رنگ دوغ باید یکنواخت و سفید تا سفید شیری باشد. بافت آن در ظاهر باید یکدست، بدون ذرات لخته شده غیرقابل پراکنش پس از تکان دادن و بدون قابلیت کش آمدن زیاد هنگام ریختن باشد. بافت دوغ باید گرانروی کمی‌داشته و هنگام نوشیدن احساس دهانی پاک، لطیف و بدون رسوب دهی محسوس بر سطح زبان برجای گذارد. طعم آن نیز باید خوشایند بوده و بدون هرگونه بدطعمی‌یا طعم غیرطبیعی باشد.

اطلاعات بیشتر در استاندارد ملی شماره2453

کنسرو ذرت سالم

کنسرو ذرت فرآورده ای است تهیه شده از دانه‌ها ی تمیز و سالم ذرت شیرین که در یک محیط مایع با فرآیند حرارتی تهیه و در ظروف غیر قابل نفوذ، به روش سترون تجارتی بسته بندی می‌شود.

دانه های ذرت مورد استفاده در کنسرو ذرت باید سالم و بدون آفت زدگی بوده و دارای رنگ طبیعی باشد.ذرت باید بو و طعم طبیعی ذرت و سایر مواد اختیاری مورد استفاده را داشته و عاری از هرگونه بو وطعم خارجی باشد.دانه های ذرت موجود در کنسرو باید دارای بافت نرم و هنگام جویدن کمی‌مقاوم بوده، ولی خیلی سفت و یا سخت نباشند.پری فرآورده نباید کمتر از 90 % حجم کل ظرف باشد. اندازه و رنگ‌دانه‌های ذرت موجود در کنسرو باید از نظر ظاهری، یکدست و یکنواخت باشد.کنسرو ذرت باید عاری از عوامل مضر برای سلامتی انسان مانند حشرات، تخم، لارو و یا تکه های بدن آنها، شن و خاک و مانند آن باشد.مقدار نمک طعام در کنسرو ذرت نیز نباید از 5 /1 گرم درصد بیشتر باشد.

کنسرو ذرت باید در ظروف نفوذ ناپذیر با قابلیت سترونی تجارتی بسته بندی شده و مواد بسته بندی نباید هیچ نوع بو وطعم نا مطلوبی در فرآورده ایجاد کند.

اطلاعات بیشتر در استاندارد ملی شماره2789

پنیر خامه ای

پنیر خامه ای فرآورده ای است که از شیر و خامه پاستوریزه تهیه می‌گردد و دارای بافت نرم و صاف تا کمی‌ورقه ای می‌باشد. رنگ پنیر خامه ای باید سفید خامه ای بوده و شکل آن نیز بستگی به نوع بسته بندی دارد. بافت پنیر خامه ای باید نرم و قابل پخش و فاقد حفره و یا منفذ باشدو عطر و طعم مخصوص به خود را دارا و فاقد عطر و طعم نامطلوب باشد. پنیر خامه ای باید تحت شرایط بهداشتی در ظروفی (بسته) از جنس مجاز مورد مصرف در مواد غذایی که اثر سوء روی فرآورده نداشته و سبب بو و طعم نامطلوب در آن نگردد، بسته بندی شود. بسته بندی پنیر خامه ای باید محکم و غیر قابل نفوذ بوده، بگونه ای که کیفیت فرآورده را در طول حمل و نقل حفظ نماید و سبب کاهش کمی‌و کیفی آن نشود و قبل از مصرف امکان دستکاری یا دخل و تصرف در آن، وجود نداشته باشد.

اطلاعات بیشتر در استاندارد ملی شماره5881

مغز گردوی استاندارد

مغز گردو باید دارای رنگ طبیعی، بو و مزه طبیعی (فاقد بو و مزه غیر طبیعی بخصوص بوی نا، تندی و تلخی) باشد. مغز گردو باید عاری از آفات زنده باشد.میزان رطوبت مغز گردو نباید از 4 درصد بیشتر باشد. در مغز گردویی که بصورت درسته عرضه می‌شود باید حداقل 75 درصد آن بصورت مغز گردوی درسته باشد. لوازمی‌که برای بسته بندی مغز گردو بکار برده می‌شود باید سالم، تمیز، خشک و عاری از هر گونه آلودگی و بوی نامطبوع باشد و روش بسته بندی باید طوری باشد که با در نظر گرفتن مشخصات لوازم بسته بندی حفاظت صحیح و کامل به منظور جلوگیری از هر گونه فساد و آسیب و ضایعات طی مراحل نگهداری و حمل و نقل تامین گردد.

لواشک سالم و استاندارد

لواشک فرآورده‏ای است که از میان بر یک، دو یا چند میوه (که بهتر است میوه تازه باشد) پس از فرآیند ویژه و معمولا بصورت ورقه تهیه، بسته بندی و عرضه میشود و دارای انواع لواشک تک میوه‏ای، لواشک دو میوه ای و لواشک چند میوه‏ای می باشد.

لواشک تک میوه ای به لواشکی گفته میشود که فقط از میان بر یک میوه تهیه شده باشد مانند لواشک سیب، لواشک آلو و...

لواشک دو میوه‏ای به لواشکی گفته میشود که فقط از میان بر دو میوه تهیه شده باشد مانند لواشک انار و سیب....

لواشک چند میوه‏ای به لواشکی گفته میشود که از میان بر بیش از دو میوه تهیه شده باشد.

لواشک باید دارای بو و مزه طبیعی میوه بکار رفته در تهیه آن،بدون بو و مزه بیگانه مانند ترشیدگی، سوختگی یا کپک زدگی باشد.رنگ آن نیز باید به رنگ طبیعی میوه‏های بکار رفته در تهیه آن و یا کمی‌تیره‏تر.و بدون هرگونه مواد خارجی دیدنی با چشم نامسلح وبدون آفت زنده باشد. لواشک تا آنجا که میشود باید یکنواخت بوده و ضخامت ورقه آن نباید از یک میلی متر کمتر و از 5 میلی‏متر بیشتر باشد.

بسته‏بندی لواشک باید بگونه‏ای باشد که فرآورده را در برابر رطوبت، آفت‌ها و عوامل فساد حفظ نماید. لوازمی‌که برای بسته‏بندی لواشک بکار برده می‏شود باید سالم، نو،خشک و بدون بوی ناخوشایند باشد. بهتر است هر ورقه لواشک در یک بسته کوچک بسته‏بندی شود.

اطلاعات بیشتر در استاندارد ملی شماره3308

لامپ های کم مصرف

لامپ کم مصرف واژه ای عمومی‌و تجاری است که اصطلاحاً برای لامپ های فلورسنت فشرده و به ویژه برای انواع بالاست سرخود به کار می‌رود. لامپ بالاست سرخود، لامپی است که بدون نیاز به تجهیزات جانبی مثل بالاست و استارتر می‌توان مستقیماً آن را به جای لامپ های رشته ای متداول در سرپیچ های معمولی نصب و استفاده کرد.

مهمترین ویژگی لامپ های کم مصرف، مصرف انرژی بسیار کم آن‌ها نسبت به لامپ رشته ای متداول است. در لامپ‌های کم مصرف از نوع فلورسنت، تابش فرابنفش حاصل از تخلیه الکتریکی در محیط گاز جیوه کم فشار به لایه فلورسنت جداره لامپ،برخورد و نور مرئی تولید می‌کند. این مکانیزم تولید نور مرئی، بیش از 5 برابر مکانیزم لامپ رشته ای معمولی بازده دارد، بنابراین لامپ رشته ای 5 برابر این لامپ‌ها مصرف انرژی دارد.

ـ استفاده از لامپ کم مصرف در شرایط محیطی دارای گرما یا سرما و یا رطوبت زیاد مناسب نیست.

ـ در مورد اکثر لامپ های کم مصرف استفاده از کاهنده‌ها (دیمرها) مناسب نیست.

ـ به هنگام نصب و یا باز کردن لامپ کم مصرف تا حد امکان از چرخاندن تیوب شیشه ای لامپ و اعمال نیرو به آن خودداری شود (بدنه عایقی لامپ استفاده شود).

ـ از شکستن تیوب شیشه ای لامپ خودداری شود (خطر وارد شدن جیوه لامپ در محیط زیست و بدن انسان).

ـ چنانچه لامپ در یک فضای بسته شکسته شده است حداقل 15 دقیقه محیط را هوادهی کرده و سپس در آن محیط داخل شوید.

ـ خرده های شیشه را که همراه با پودر فلورسنت لامپ هستند با پوشیدن دستکش و بدون تماس با پوست بدن، جمع‌آوری و در درون کیسه پلاستیکی به طور کاملاً بسته قرار داده و سپس دور اندازید.

ـ برای جلوگیری از آسیب های مختلف، لامپ های بی‌کیفیت استفاده نکنید و حتما به اطلاعات روی بدنه و قوطی لامپ از جمله علامت سازنده، وجود علامت استاندارد ایران و برچسب انرژی توجه نمایید.

اطلاعات بیشتر در استاندارد ملی ایران شماره 5916 و 5917 و 7341

نکات ایمنی اسباب بازی‌ها را بدانیم

اسباب بازی های مورد استفاده برای کودکان زیر 3 سال نباید دارای قطعه کوچکی باشدکه بتواند در دهان کودک به طور کامل جا گیرد و همچنین بند و ریسمانی که بتواند دور گردن او پیچیده شود (طول بند و ریسمان در حالی که با نیروی 2 کیلوگرم کشیده می شود نباید از 22 سانتی متر بیشتر باشد).

به علائم و هشدارهای روی اسباب بازی‌ها در هنگام خرید باید توجه کرد.

اسباب بازی های باطری دار تنها در صورتی می تواند برای کودکان زیر 3 سال مورد استفاده قرارگیرد که باطری‌ها را بدون استفاده از ابزار نتوان از اسباب بازی خارج کرد.‌ اسباب بازی‌ها نباید دارای لبه‌ها و نوک های تیز و قسمت‌هایی که انگشت، دست و پای کودک در آن گیر کند‌، باشد.

از اسباب بازی هایی که کودک برای استفاده، آن‌ها را در نزدیک دهان خود قرار می دهد (مانند انواع سوت ها، ساز دهنی ها، نی لبک‌ها و نظیر آن) نباید در هنگام استفاده قطعه کوچک جدا شود.

پرتابه‌ها (مانند گلوله های انواع تفنگ، تیر انواع کمان‌ها، نیزه و نظیر آن) باید اولاً دارای قطعات کوچک نباشند، ثانیاً باید دارای نوک نرم و پهن باشند و ثالثاً انرژی جنبشی آن‌ها کمتر از 08 /0 ژول باشد.

سرعت اسباب بازی های سوارشدنی برقی (مانند ماشین شارژی، موتور شارژی و نظیر آن) نباید از 8 کیلومتر در ساعت بیشتر باشد.

اطلاعات بیشتر در استاندارد ملی ایران شماره 6204

نخودچی سالم

نخودچی نخودی است که پس از گرما دادن اولیه، نم زدن، گرما دادن دوباره و پوست‏گیری آن (در مورد نخودچی بدون پوست) بدست می‏آید. نخودچی فرآوری شده نیزبه نخودچی گفته می‏شود که گرما دیده، نمک و افزودنیهای مجاز به روش درست و بهداشتی به آن افزوده شده باشد. رنگ آن معمولا پس از فرآیند تیره‏تر از رنگ نخودچی می‏باشد و به قهوه‏ای روشن گرایش پیدا می‏کند.

نخودچی بدون پوست باید عاری از وجود هرگونه ارگانیسم زنده در هریک از مراحل رشد مانند شش پایان، کنه‏ها، قارچها، باکتریها و غیره که نخودچی را خورده و یا روی آن نشو و نما کرده و باعث آلودگی و کاهش کمی‌و کیفی آن شده،باشد. همچنین نباید دارای آثار آفت‏زدگی و سوختگی باشد.

پوست جدا شده در نخودچی بدون پوست، مواد خارجی محسوب می‏گردد.

نخودچی با پوست و بدون پوست را می‏توان در کیسه نایلونی بافته شده یا کیسه متقالی و یا کارتن با پوشش داخلی مناسب و یا بسته‏بندی های دیگر که استفاده آن در مواد خوراکی مجاز و دارای استحکام لازم باشد بسته بندی کرد. لوازمی‌که برای بسته بندی نخودچی به کار برده می‏شود باید نو، سالم، پاکیزه، خشک و بدون هرگونه آلودگی و بوی ناخوشایند باشد.

بسته بندی باید به گونه‏ای باشد که نگهداری درست و کامل از کالا را در برابر هرگونه آسیب و خرابی طی مراحل نگهداری و ترابری آن تأمین نماید.

اطلاعات بیشتر در استاندارد ملی ایران شماره 5199

در مورد کولر آبی بیشتر بدانیم

کولرهای آبی مشمول استاندارد اجباری بوده و باید دارای علامت استاندارد باشد.کولرهای آبی با علامت استاندارد، دارای بر چسب مصرف انرژی می باشند که با رنگ های مختلف، بازده و مصرف انرژی آنها مشخص شده است. هر چه گرید مصرف انرژی به سمت بالا باشد یعنی (A) به معنی بازده بیشتر و مصرف برق کمتر می باشد.

روی پلاک مشخصات الصاق شده بر بدنه کولر میزان هوادهی، بازده تبخیر و همچنین مقدار توان مصرفی ذکر شده است

با توجه به ظرفیت اعلام شده از طرف سازنده بر روی پلاک مشخصات و متناسب با حجم فضای مورد استفاده و شرایط محیطی، کولر آبی را انتخاب نمایید. نصب و راه‌اندازی کولر باید توسط افراد متخصص و ذیصلاح انجام شود. کوتاهی مسیر و کم بودن پیچ و خم کانال در بهره دهی بهتر و بیشتر کولر موثر می باشد. بهتر است کولر در محلی نصب شود که تابش خورشید کمتر و یا از سایبان استفاده شود.

برای طول عمر بیشتر و کارایی بهتر محصول، سرویس سالیانه از قبیل :روغن کاری یاتاقان‌ها و در صورت نیاز تعویض پوشال‌ها و همچنین شستشوی فن صورت گیرد.

چون کولر هوای بیرون را مکش نموده و به داخل ساختمان می فرستد، بهتر است از محل فاضلاب و هواکش آشپزخانه دور باشد. کولرهای آبی برای کار کردن نیاز به هوای آزاد دارند، بنابراین باید در فضای باز (پشت بام یا کنار پنجره) نصب شوند.

جهت جلوگیری از خطرات احتمالی، سیم ارت کولر را به شبکه اتصال به زمین ساختمان نصب نمایید.

اطلاعات بیشتر در استاندارد ملی ایران شماره1 - 1562 و 2 - 4910 و 4911 و 4910

انتخاب لوازم الکتریکی برقی(کلید، پریز،دو شاخه،سرپیچ)

لوازم الکتریکی برقی اعم از کلید، پریز، دوشاخه و سرپیچ که در طول شبانه روز هر شخصی با آن‌ها در محل کار یا منزل در تماس های کوتاه بوده و به نوعی از آن‌ها استفاده می کند، باید دارای شرایطی باشند که اولاً ایمنی افراد را به خطر نیاندازند، ثانیاً ضررهای مالی و خطرات احتمالی آتش سوزی و یا تخریب قسمت های دیگر و یا لوازم دیگر را بوجود نیاورند.

از این رو چند نکته را به هنگام انتخاب آن‌ها باید در نظر گرفت که به قرار زیر است :

دارا بودن علامت استاندارد و نشانه هایی از جمله مقدار ولتاژ، جریان، نوع محصول و نام یا علامت سازنده.

دانستن روش نصب و بهره برداری و استفاده بهینه از لوازم.

پیشنهاد می شود با توجه به نوع مصرف و استفاده (به طور مثال مقدار جریان مصرفی، دما و رطوبت محیط قرار گیری لوازم، توانایی سیم کشی ساختمان و....) لوازم مورد نظرتان را انتخاب کنید.

چنانچه تخصصی در ارتباط با انتخاب و نحوه نصب فرآورده‌های مذکور ندارید حتماً از یک متخصص راهنمایی بگیرید.

اطلاعات بیشتر سرپیچ در استاندارد ملی 688، کلید در استاندارد ملی462، پریز و دوشاخه در استاندارد ملی 635

درمورد فیلتر روغن بیشتر بدانیم

قسمت های متحرک موتور (یاطاقان، بوش، رینگ پیستون، پیستون و...) در زمان کارکرد موتور در حال حرکت و اصطکاک هستند. بنابر اصل اصطکاک هرگاه دو جسم به نحوی با یکدیگر تماس داشته و با یکدیگر کارکنند در اثر اصطکاک گرم شده و در نتیجه منبسط می‌شوند.

برای اصلاح ضریب اصطکاک که بوسیله تماس فلز با فلز بخش های مختلف موتور ایجاد می‌شود، قطعات متحرک و قسمت هایی که با آن‌ها تماس دارند را باید به طور مداوم روغن کاری کرد.

مواردی که مصرف کنندگان باید هنگام تعویض فیلتر و بعد از آن دقت کنند :

هنگام تعویض روغن حتی الامکان باید فیلتر نیز تعویض شده تا رسوبات و پلیسه هایی که به مرور در داخل پوسته فیلتر ایجاد شده، مجدداً وارد روغن تمیز خودرو نگردد.

از فیلتر روغن بیش از 5000 هزار کیلومتر استفاده نکنید.

در هوای سرد، بعد از روشن کردن موتور به هیچ وجه نباید به موتور گاز داد زیرا امکان ترکیدن پوسته فیلتر با توجه به غلظت روغن در هوای سرد وجود دارد.

در صورت تعویض به موقع فیلتر همراه با روغن طول عمر موتور خودرو شما دست کم تا دو برابر افزایش خواهد یافت

نکات مهم در هنگام خرید فیلتر روغن دنده پیچ های اتصال که معمولاً در قسمت مرکز در اصلی فیلتر قرار دارند را بررسی و در صورت مشاهده ترک در آن از خرید و یا تعویض فیلتر جلوگیری کنید.

به تاریخ تولید فیلتر توجه شده و در صورتی که 2 سال از تولید آن گذشته باشد از خرید آن اجتناب نمائید.

واشر لاستیکی روی در فیلتر را بررسی کرده و در صورت پارگی و یا جدا شدن به راحتی آن را مورد استفاده قرار ندهید.

قبل از استفاده از فیلتر آن را به شدت تکان داده و اگر صدایی از داخل آن بر اثر برخورد قطعات داخلی به پوسته شنیده شد، فیلتر معیوب بوده که نباید از آن استفاده شود.

هنگام خرید فیلتر حتماً به علامت استاندارد ملی ایران که در قسمت بدنه فیلتر چاپ شده توجه فرمایید.

اطلاعات بیشتر در استاندارد ملی ایران شماره 2525

سوپ آماده

سوپ آماده محصولی است متشکل از عصاره گوشت، همراه با لبنیات، سبزیجات، حبوبات، غلات و یا فرآورده‏های آنها، چربیهای خوراکی و ادویه جات می‏باشد که طی فرآیند خاصی آماده شده است.

سوپ مایع کنسرو شده : فرآورده‏ای است که بعد از حرارت دادن یا بدون حرارت دادن قابل مصرف می‏باشد.

سوپ تغلیظ شده : فرآورده‏های نیمه مایع یا خمیری است که بعد از افزودن آب و حرارت دادن طبق دستور روی برچسب، آماده مصرف می‏باشد.

سوپ خشک شده : سوپ خشک فرآورده‏ای پودری شکل است که بعد از اضافه کردن آب و حرارت دادن طبق دستور روی برچسب آماده مصرف می‏باشد.

پایه سوپ از عصاره استخوانها و یا گوشت تهیه شده است.

سوپ آماده باید طعم و بوی مواد متشکله مورد مصرف را دارا باشد و فاقد هر گونه طعم و بوی نامناسب، ماده خارجی، آفت زنده، مرده و یا آثار و بقایای آنها باشد. رنگ سوپ باید رنگ فرآورده‏ای باشد که تحت شرایط طبیعی بدست آمده است.

اطلاعات بیشتر در استاندارد ملی ایران شماره 3827

کتری(سماور)شیردار و گازی

فلز مصرفی در ساخت کتری یا سماور قابل عرضه بایستی عاری از عیوب ظاهری، ترک و یا شکاف باید و هیچگونه وصله یا پرکردگی در فلز نباید وجود داشته باشد.

کف کتری یا سماور (با هر ظرفیت) بایستی مسطح بوده و هیچگونه تحدب یا تقعر نداشته باشد. ضخامت کف کتری یا سماور بایستی به اندازه‏ای که پس از ریختن یک لیتر آب درون آن و قرار دادن روی یک اجاق برقی (به طور مستقیم) و نهایتا جوشیدن آب به مدت 5 دقیقه درون آن، هیچگونه تغییر شکلی مشاهده نگردد.

کتری یا سماور بایستی محلی برای خروج بخار در روی در داشته باشد. محل تعبیه این منفذ بایستی به گونه‏ای باشد که بخار حاصله به هنگام جابجایی یا خالی کردن کتری یا سماور به دست مصرف کننده صدمه‏ای نزند. سطح خارجی کتری یا سماور باید طوری آبکاری شود که خاصیت بازتابی آن مانند آئینه بوده و محلهای مات در آن وجود نداشته باشد.

اطلاعات بیشتر در استاندارد ملی ایران شماره 4345

چرم لباسی

چرم عبارت است از پوست حیوانات مختلف که طی عملیاتی که به آن دباغی گفته می شود با استفاده از مواد مختلف عمل آوری شده و به صورت غیر قابل فساد در می آید. در طی این عملیات ممکن است پشم یا مو از روی پوست جدا شود یا بر روی آن باقی بماندچرم های لباسی از نظر فیزیکی، شیمیایی، و ثبات رنگ باید دارای ویژگی هایی خاصی باشند. با توجه به نحوه تولید چرم لباسی، هنگام مراقبت ونگهداری از آن باید نکات زیر را مورد توجه قرار داد:

- همیشه البسه چرمی‌را آویزان کنید یا در جای مناسبی پهن کنید تا شکل اولیه خود را حفظ کند.

- محصولات چرمی‌را در پلاستیک یا سایر پوشش های غیر قابل تنفس قرار ندهید. اینکار موجب خشک شدن چرم می‌شود

- چرم مرطوب یا خیس را در هوای طبیعی بدون حرارت مستقیم خشک کنید.

- لکه های روی لباس را با اسفنجی از آب تمیز پاک کنید.

- هرگز از واکس یا تمیز کننده هایی که به قابلیت تنفس چرم صدمه می‌زنند استفاده نکنید.

- اغلب چین و چروک های البسه چرمی را می توان با آویزان کردن آن‌ها از بین برد.

- در حالی که لباس چرمی‌به تن دارید از پاشیدن عطر به لباس یا استفاده از اسپری مو خودداری کنید.

اطلاعات بیشتر در استاندارد ملی ایران شماره 78

کمربند ایمنی اتومبیل

کمر بند ایمنی به چیدمانی از تسمه‌ها با سگک محکم کننده، وسایل تنظیم و اتصالاتی که قابل مهار به خودرو هستند گفته می‌شود که خطر آسیب دیدگی در تصادف یا کاهش ناگهانی شتاب خودرو را با محدود کردن حرکت بدن سرنشینی که کمر بند ایمنی را بسته، کاهش میدهد. به طور کلی چنین چیدمانی را مجموعه کمربند ایمنی می‌نامند، این عبارت شامل هر وسیله ای که وظیفه جذب انرژی یا جمع کردن کمربند ایمنی را بر عهده دارد نیز می‌شود.

کمربندها یا سیستم های محافظ باید چنان طراحی و ساخته شوند که وقتی به درستی نصب می‌شوند و توسط سرنشین مورد استفاده قرار می‏گیرند، به صورتی مطلوب عمل کنند و خطر آسیب‏دیدگی بدنی در هنگام تصادف را کاهش دهند.بر روی نمونه‏های یک نوع کمربند یا یک نوع سیستم محافظ که برای تائید ارائه می‌شود باید نام سازنده، نام یا علامت تجاری سازنده به طور واضح و پاک نشدنی علامت گذاری شود.

اطلاعات بیشتر در استاندارد ملی ایران شماره 779

منبع :دنیای اقتصاد



موضوع مطلب : استاندارد
موضوعات
RSS Feed
جزوات کنکور کارشناسي ارشد مديريت